2013-08-16 09:43:26• hírek • MTI

Testőrök nélkül maradhat Orbán lánya lagziján

Komolyabb izgalom nélkül várják Orbán Viktor testőrei a miniszterelnök lányának, Ráhelnek az esküvőjét.

Hiába ugyanis a nagy rendezvény, a számos vendég és a forgatag, a Blikk a Terrorelhárítási Központtól (TEK) megtudta: a jeles eseményt sem kezelik majd másként, mint ha a politikus bármilyen magánjellegű programján venne részt. Így egyelőre csak az Orbán família és a vőlegény, Tiborcz István családja készülődik lázasan, hogy a szeptember eleji esemény zökkenőmentes legyen.

– Az elmúlt hetekben vadabbnál vadabb történetek jelentek meg arról, hogy milyen roppant erőt mozgósítunk az esküvőre – mondta a Blikknek Fodor Gergely, a TEK társadalmi kapcsolatok osztályának vezetője. – Mi eleve nem biztosíthatunk magánrendezvényeket, így lakodalmat sem. Mi a védett személyért, így például a kormányfő biztonságáért felelünk. Ezért az általános protokoll szerint fogunk eljárni. Semmivel sem történik másképpen, mint ha Orbán Viktor egy magánrendezvényen járna.

Sőt a sajtófőnök szerint még azt sem tudni, kéri-e a kormányfő a biztosítást. Ha Orbán úgy dönt, lemond a védelemről, úgy a násznép között sem ücsörögnek majd a jól öltözött, de a táncolni vágyó lányokra fittyet hányó fiatalemberek. A biztosítás szükségességéről ugyanis mindig a védett személy mondja ki a döntő szót. Ám Fodor szerint Orbán is és Áder János köztársasági elnök is mindig megfogadja a tanácsaikat, így nincs olyan, hogy visszautasítanák a biztosítást, miközben azt a szolgálat fontosnak tartaná.

A cikk folytatása a Blikk.hu-n olvasható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: